Päivitykset

Blogimerkintöjä ei ole listattu päivityslistauksessa.

12.2.2019
Uudet sivut sijaitsevat osoitteessa jennykangasvuo.com. Sivut ovat olleet valmiina viime lokakuusta lähtien, mutta vasta nyt sain aikaiseksi päivittää uuden osoitteen myös tänne.

26.2.2018
Sivut taas ylhäällä. Sivut ehtivät olla alhaalla melkein vuoden verran, kunnes sain vihdoin kysyttyä neuvoa Kapsilta sivujen päivittämiseen Kapsin omien systeemien päivityksen jälkeen. En nyt tähän hätään tehnyt mitään päivityksiä sisältöön. Haluaisin pistää sivut kunnolla uusiksi ja niiden päivittämisestä helpompaa, mutta en ole onnistunut löytämään sellaista aikaslottia, jonka voisin varata sivujen uusimiseen. Mennään nyt vielä näillä jonkun aikaa. Päivitän kriittisimpiä juttuja tässä lähiaikoina.

16.2.2015
Siirsin sivut Kapsiin. Ne löytyvät edelleen myös yliopiston sivujen alta, mutta koska yliopistotunnukseni voimassaolo lakkasi kun väikkäri valmistui, katosivat sivutkin samalla. Ne ilmestyivät takaisin, kun sain lipastolta hommia, mutta koska tunnuksen hallinta on epävarmaa, on parempi että sivut ovat kohtuu pysyvästi Kapsissa. Päivitän yliopiston serverillä olevia sivuja niin kauan, kun tunnus on voimassa, mutta ensisijaisesti sivut ovat siis jatkossa osoitteessa http://koti.kapsi.fi/jek.

Päivitin etusivun ja ansioluettelon, johon lisäsin uuden kategorian eli haastattelut ja lehtijutut. Lisäsin linkit väikkäriini, jonka otsikko on Suomalainen biseksuaalisuus. Käsitteen ja kokemuksen kulttuuriset ehdot sekä seuraaviin teksteihin: Tahto voimaan ja ajan henkeen. Oululaista homohistoriaa 1970-luvulta, Tiitu Takalo - Hyeena ja Flow my tears, fall from your springs!, eli englanninkielisen käännöksen novellistani Vieri vetrehet veteni. Päivitin myös Sudenveren sivulle linkkejä arvosteluihin ja haastatteluihin.

24.9.2012
Lisäsin Sudenveri-sivulle muutaman linkin ilmestyneisiin arvosteluihin ja haastatteluihin, sekä linkit Kaltiossa ilmestyneeseen M: Miehen kuva. Miesten vuoro. Freetime Machos. -artikkeliin.

11.9.2012
Lisäsin sivuille esikoisromaanini Sudenveren esittelyn.

26.4.2012
Korjasin Blogit-sivulle blogien osoitteet osoittamaan Blogsomen sijasta WordPressiin, poistin linkin Valvatintarha-blogiin (koska se katosi Blogsomen palvelun loppumisen myötä) ja lisäsin linkin Kasvutar-kasvibongausblogiini.

2.1.2012
Lisäsin Kirja-arvosteluihin arvostelut Vaginan tarinasta ja 500 Manga Heroes and Villains -kirjasta.

26.12.2011
Vaihdoin etusivulle kuvaksi Marjon ottaman geisha-kuvan ja siirsin Heidi Romon Phantasms-kuvan cv:een. Päivitin sekä etusivun, että cv:n. Lisäsin linkin vuonna 2002 ilmestyneeseen Keniassa ja Suomessa taustalla samat ajattelutavat - Seksuaalinen väkivalta on kontrollointia, johon läysin linkin sattumalta.

9.7.2010
Laitoin linkin Jaakon kanssa kirjoittamaani Raiskaus sivuraiteella: RapeLay, etnofetisistinen halu ja torjunta -artikkeliin Tekstit-sivulle. Linkkasin myös Kaltion nettisivulla ilmestyneeseen Zizek-tekstiini. Ja sit vielä Nuorisotutkimuksen verkkokanavalla ilmestyneeseen tekstiini yaoista.

27.5.2010
Lisäsin Kuvituksia-sivuille Onnen kaukorantaan -novellini kuvituksena olleet kaksi kuvaa, jotka nerokkaasti nimesin otsikoilla Onnen kaukorantaan 1 ja Onnen kaukorantaan 2.

3.3.2010
Lisäsin kolme linkkiä netissä muualla oleviin teksteihini. Jätehuollon haasteet -novelli palkittiin syksyllä 2009 kirjoituskilpailussa. Vaurauden lapset -kirja-arvostelu ja Azumanga Daioh -kirja-arvostelu julkaistiin Animelehdessä vuonna 2007, minkä jälkeen ne julkaistiin lehden nettisivuilla.

19.1.2010
Uusin sivut. Etusivu meni uusiksi. Siirsin sinne oman esittelyni, mikä tuntui aluksi aika hurjalta ratkaisulta.

Muutin sivujen rakennetta siten, että sivuilla on nyt kolme eri osiota, eli Tekstit, Blogit ja Kuvat. Tekstit-sivulle lisäsin uuden alaosion, Tarinat, jossa on tällä hetkellä linkit novellini Sudenkulku erikielisiin versioihin (Riding Wolfhood, Les noces des loups ja Lobos errantes). Lisäksi muutin alaosioiden järjestystä siten, että Kirja-arvostelut siirtyi järjestyksessä kolmanneksi alaosioksi.

Novellien lisäksi uutena tekstinä lisäsin Tekstit-sivulle lisensiaatintyöni Koettu ja kirjoitettu biseksuaalisuus - Biseksuaalisuuden määrittely lehtiteksteissä ja biseksuaalien haastatteluissa vuosituhannenvaihteen Suomessa pdf-muodossa.

Blogit-sivu on uusi, ja se esittelee kolme blogia, joita ylläpidän, eli Jatulintarhan, palstablogini Valvatintarhan ja Isoäidin matkapäiväkirjan 1963, jossa puhtaaksikirjoitan isoäitini blogia. Vanha Jatulintarha eli kotisivujen yhteydessä ylläpitämäni blogi on myös edelleen tallella.

Radikaalein muutos on tapahtunut Kuvat-sivulla. Muutin sivujen rakennetta siten, että aihepiirin mukaisen jaottelun sijaan sivut on jaettu kahtia Kuvituksia ja Piirustuksia ja maalauksia -sivuihin, joista ensimmäisessä on julkaistuja kuvituksiani vähän portfolion malliin ja toisessa satunnaisempia kuvia. Vanhojen sivujen luonnokset ja Hautakivisarja ovat kokonaisuudessaan tässä osiossa. Vanhojen sivujen naiset ja kokeilut on jaettu uusiin osioihin. Sarjakuvat ovat Kuvituksia-sivulla, mutta omana Sarjakuvat-osionaan. Uusia kuvia laitoin Kuvituksia-sivulle kaikkiaan seitsemän (Merestä olet sinä tullut; Sudenkulku 1 ja Sudenkulku 2; Tasa-arvon haasteita globaalin ja lokaalin rajapinnoilla -kirjan kansi; Lohikäärme; Tulivelhotar; ja Ruusu ja luuttu) ja Piirustuksia ja maalauksia -sivulle kolme (Ponte alla Carraia; Sagi-ike; ja Tuparilahja).

Päivitin CV:n. Uudelleenjärjestin sitä hieman ja poistin osan luennoista ja konferenssiesitelmistä, lähinnä ne, jotka olen pitänyt useaan kertaan melkein samassa muodossa.

Myös sivujen ulkoasu ja väritys on muuttunut hieman. Muutin otsikot fontillisiksi: aiemmin otsikot olivat omalla käsialalla kirjoitettuja, mutta ilman piirustuspöytää uusien otsikoiden tekeminen tarvittaessa on hankalaa. Niinpä on tarkoituksenmukaista käyttää fonttia. Fontti on muuten Knights Templar, jos jotakuta fonttifetisistiä kiinnostaa. Fonttien ja navipalkin väritystä taivutin punaisempaan suuntaan.

Lähiaikoina tarkoitukseni on lisätä sivuille viimeisen muutaman vuoden aikana ilmestyneitä tekstejä ja kuvia, ja jatkossa lisätä niitä vähän sitä mukaa kun niitä valmistuu ja ilmestyy.

1.7.2008
Laitoin neljä uutta kirja-arvostelua sekä linkin SQS-lehdessä ilmestyneeseen kirja-arvosteluun. Lisäksi laitoin Biseksuaalisuus-teemaan linkin Intiimiyden uudet normit -round table -keskusteluun. En oikein tiedä, miten liittäisi omien sivujen ulkopuolella julkaistut tuotokseni sivuihini. Linkillä kai, ja maininnalla, että linkki vie sivujen ulkopuolelle.

30.6.2008
Lisäsin artikkelin Wanna be bi? Biseksuaalisuuden diskurssit suomalaisessa lehdistössä. Laitoin vihdoin ja viimein kuvat Pellavan käyttö viikinki- ja ristiretkiajalla Suomen alueella -tekstiin. Kuvat ovat olleet valmiina toukokuusta 2005 asti... Tein Tekstit-sivulle alaluokan Japani-aiheelle. Lisäsin yhden kuvan muinaispukututkielmaan. Lisäsin linkin "Haureellisten naisten jäljillä" -kirja-arvosteluun. Päivitin CV:tä ja minäinfoa. Korjailin navipalkin linkkejä osoittamaan Jatulintarhaan ja poistin toimimattomia linkkejä.

18.12.2006
Aloin korjailla blogilinkkejä osoittamaan Jatulintarhaan. Päivitin CV:tä.

23.4.2006
Lisäsin neljä kirja-arvostelua.

21.12.2005
Kuumia emakoita? Viivin ja Wagnerin naiskuva -alustuksen lisääminen sivuille. Kolme uutta kuvaa Hautakivisarjaan ja neljä uutta kuvaa Luonnoskirjaan - kaksi Paikkoihin ja kaksi Kasvoihin.

26.9.2005
Lisäsin Kunniallinen ja urhea ratkaisu - Japanilainen itsemurhakäsitys animessa ja mangassa -esitelmän sivuille.

21.9.2005
Yksi kuva Kokeiluihin.

4.9.2005
Liitin blogin muuhun sivustoon. Lisäsin kirja-arvostelun Bruce Holland Rogersin kirjasta Word Work. Päätin lakata suosittelemasta linkkejä päivityssivustolla. Varsinaisen kotisivun päivityksiä tulee sen verran harvakseltaan, että linkkivinkit ehtivät vanhentua.

6.2.2005
Kaksi kalligrafia-kuvaa Kokeiluihin.

Linkki Quirky Japan Homepagelle
Quirky Japan Homepage listaa lukuisia omituisia pieniä japanilaisia juttuja tylsimmistä turistikohteista kummallisimpiin museoihin ja harvoin kysyttyihin kysymyksiin (SAQ). Sisältää myös paljon kuvia. Sivujen layout ja ulkoasu on konstailematon ja valtavaan teksti- ja kuvaineistoon pääsee helposti käsiksi.

16.1.2005
Kaksi kuvaa Hautakiviin sekä Lohjan kirkon pohjapiirroksen lisääminen Lohja-esseeseen.

Linkki Illusions Galleryyn
Illusions Gallery esittelee prerafaeliittien, illusionistien, symbolistien ja romantikkojen maalauksia.

7.12.2004
Yksi kuva Hautakiviin ja kirja-arvostelu Salla Simukan romaanista Minuuttivalssi.

Linkki Bianca Knowltonin albinismi-sivuille.
Albiino Bianca Knowlton ylläpitää laajaa, monipuolista ja hauskaa albinismia käsittelevää sivustoa. Bianca kuvaa sivuillaan albiinon arkielämää, kertoo täsmällisesti erilaisista albinismin muodoista ja pitää kuvagalleriaa sekä albiinoeläimistä että -ihmisistä, jotka ovat lähettäneet omia kuviaan Biancan galleriaan.

7.10.2004
Kolme uutta kuvaa Luonnoksiin ja yksi kuva Naisiin.

Linkki Artelino-galleriaan.
Artelino on japanilaista ja kiinalaista taidetta myyvä taidehuutokauppa, jonka sivuilla on arkistoitu kaikki myydyt kuvat. Sivuilla on tuhansia kuvia japanilaista puupiirrostaidetta Edokaudelta nykypäivään, suurin osa tuntemattomampien taiteilijoiden töitä. Lisäksi sivuilla on artikkeleita aasialaisesta taiteesta. Pelkistetyt, kikkailemattomat sivut, joissa keskitytään olennaiseen eli kuviin.

14.9.2004
Kesä meni ja samalla meni funetin yhteys ja mahdollisuus käyttää ftp:tä. On tyydyttävä Opoyn... "palveluihin". Kotisivujen päivitys on mennyt hankalaksi, pitää ottaa yhteys ensin Virtun koneelle ja sieltä vasta koivuun. No, kuitenkin. Päivitin Kokeilu-sivua parilla kuvalla, Hautakivi-sivua neljällä kuvalla ja Naiset-sivua peräti kuudella kuvalla. Olisin halunnut laittaa vielä yhden kuvan, Tähtivaeltajassa julkaistun, mutta en nyt jaksanut ruveta skannaamaan.

Linkki Duirwaighgalleryyn.
Duirwaigh Gallery keskittyy kelttiläisestä mytologiasta innoituksensa saaneen taiteen esittelyyn.

25.5.2004
Kaksi uutta kirja-arvostelua, nimittäin arvostelut Anne-Sofie Brasmen romaanista Henkäys ja Joel Haahtelan ja Inka Nousiaisen romaaneista Naiset katsovat vastavaloon ja Kaksi kevättä. Lisäsin myös Feministejä-kirjan kansikuvan arvostelun oheen. Lisäsin muutaman linkin Palermo-juttuun.

Linkki My Little Pony -keräilysivulle.
Nostalgian vuoksi linkki suomalaiselle My Little Pony -keräilysivulle.

5.5.2004
Ja sivustokin täytti sitten vuoden. Pitäisi raivata se vanha sivusto jo pois, mitäpä sillä enää. Tällä kertaa tuli lisättyä kolme kuvaa Luonnoksiin ja kolme kuvaa Kokeiluihin. Pitäisi tuolle Kokeiluja-sivulle keksiä uusi nimi. Pelkkä "Sekalaista" olisi kyllä aika tylsä.

Linkki suomalaisiin poltergeisteihin ja kummittelijoihin.
Ja linkkivinkkinä Olevaisen yöpuoli - suomalaisia kummitusjuttuja ja poltergeisteja. Jutut saatavilla myös kirjana, jos netitse ei jaksa lukea.

17.3.2004
Kolme uutta kuvaa Kokeiluihin ja yksi uusi kuva Naisiin.

Linkki pinserin
911-irclogeihin.
#works ja #babylon5.fi -irc-kanavien irclogit 11. syyskuuta 2001.

25.1.2004
Uusi teksti Bisexuality as a Concept in Finland - Signs of Cultural Change?. Päivitin myös cv:tä.

Linkki Spatula Jacksonin Barbie -sivuille
Spatula Jackson on tehnyt Barbielle sen, mitä Mattel ei koskaan osannut tehdä: antanut nukeille luonnetta. Kohtaa Medusa-Barbie, gootti-Barbie, satanisti-Barbie, Hellraiser-Barbie ja Marilyn Manson -Ken ystävineen!

14.12.2003
Laitoin uuden kuvan, jatulintarhan, etusivulle ja navipalkkiin. En ole täysin tyytyväinen kuvaan, se on vieläkin aika epätasainen, mutta olkoon, parempi se on silti kuin aiemmin. Lisäsin kaksi uutta valokuvaa Hautakivisarjaan.

Linkki 
Circlemakersin sivuille
Tiedättehähän viljapeltoympyrät? Nuo "ufojen tekemät mystiset kuviot", joista on oikein tehty leffakin (Signs)? Circlemakers on brittiläisen viljapeltoympyrätaiteilijaryhmän sivu, joilla on upeita kuvia viljapeltoympyröistä ja ohjeet sellaisten tekemiseksi. Viljapeltoympyrätaiteilijan ei tarvitse olla tylsä, sillä abstraktien ympyröiden lisäksi vehnäpeltoon voi lanata pelikortin, julkkisnaaman tai Big Brother -logon. Jospas ensi kesänä lähtisi itsekin Tyrnävän pelloille...

27.10.2003
Jaoin Naiset-kuvasivun kahtia, Fandom- ja Feminism-puolikkaisiin. Fandom-kuvia yksi lisää, Feminism-kuvia 13 uutta. Kaksi uutta kuvaa Kokeiluja-sivulle, Kokeiluja-sivun ikonin muuttaminen Kuvat-sivulle.

Linkki 
Holly Lislen sivulle
En ole ikänä lukenut yhtään Holly Lislen kirjoittamaa fantasiakirjaa, mutta joka tapauksessa hän ylläpitää mainiota kirjoittajille suunnattua sivua, jossa on pakinoita kirjoittamisesta, ohjeita fantasiamaailman luomiseksi, neuvoja aloitteleville kirjoittajille ym.

13.10.2003
Laitoin pari valokuvaa Hautakivisarjaan, jaoin Hautakivisivun kahtia, Lyijykynätöihin ja Valokuviin. Ensilumen tienoilla pitää mennä taas hautausmaalle heilumaan kameran kanssa.

Linkki 
theory.org.uk -sivulle
Päivän linkki on www.theory.org.uk, jonka mottona on "Social theory for fans of popular culture. Popular culture for fans of social theory".

3.10.2003
Laitoin Katse itään -animeseminaarissa pitämäni esitelmän Suurten silmien takana - animen kuva naisesta sivuille.

Linkki Toriyama's Worldin sivuille
Linkkivihjeenä Toriyama's World, joka tarjoaa fanien suoraan japanista kääntämiä mangasarjoja, joita ei ole saatavilla englanniksi. Sarjojen joukossa oli suosikkini Hikaru no go, mutta se otettiin pois, kun sarjaa alettiin julkaista englanniksi. Muita sarjoja mm. Dr Slump ja shoujo-manga Kimi Shika Iranai.

7.9.2003
Jaoin Luonnos-sivun kahtia, Paikkoihin ja Ihmisiin. Lisäsin neljä kuvaa Paikkoihin ja yhden Ihmisiin.

Linkki Sebastian Studiosin sivuille
Tällä kertaa suosittelen Sebastian Studiosin sivuja. Sebastian on seattlelainen valokuvaaja, joka kuvaa särmikkäitä gootti-, fetissi-, scifi- ym. teemaisia kuvia. Gallerioissa on muotokuvia, katalogeja ja lehtiä varten otettuja kuvia, erikoisia hääkuvia. Kuvatut ihmiset ovat persoonallisella tavalla kauniita, eivät muovimuotin mukaan tehtyjä valokuvamalleja.

26.8.2003
Laitoin kaksi Alienistissa ilmestynyttä kuvaa Naiskuviin. Ajattelin myös, että aina päivityksen yhteydessä voisin suositella jotain linkkiä, jota pidän vilkaisemisen arvoisena. Ensimmäinen suosittelemani linkki on Fairy Tail.

Linkki FairyTail -sivulle
Uusiseelantilaisen taiteilijan Koren ylläpitämä Fairy Tail on hilpeiden kentaurien, selkieiden, yksisarvisten ja merenneitojen kansoittama sivusto, jolla on häpeämättömän elämäniloisia kuvia ja tarinoita.

30.7.2003
Lisäsin yhden kuvan Naiskuviin. Se sivu pitäisi osittaa uudelleen, kunhan saan laitettua sinne naistutkimusta varten piirtämiäni kuvia.

11.7.2003
Lisäsin yhden kuvan Hautakivisarjaan. Sinne pitäisi laittaa lähiaikoina muutama valokuvakin. Vaatinee sivun jäsentämistä.

19.6.2003
Lisäsin navipalkin etusivullekin, kälillisesti parempi ratkaisu. Laitoin lisää kuvia Vastakohtien Palermo -juttuun ja Sisilialaiskirkkojuttuun.

8.5.2003
Laitoin kuvia Pinkkiä shamppanjaa biseksuaalisuudelle -juttuun.

4.5.2003
Sivut pystyssä. Vanhat sivut ovat edelleen luettavissa osoitteessa http://www.student.oulu.fi/~jek/, ainakin jonkin aikaa. Olen tehnyt sivut käyttäen CSS2:sta ja xHTML 1.1:stä. Tämän vuoksi vanhemmilla selaimilla selattaessa voi olla asetteluvirheitä ja muuta häikkää. Olen testannut sivut w3.orgin html-validaattorilla (http://validator.w3.org/), ja css-validaattorilla (http://jigsaw.w3.org/css-validator/) ja ne ovat xHTML- ja CSS2-standardien mukaiset.

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!

Jenny Kangasvuo
Tekstit ~ Blogit ~ Kuvat
Sisällys ~ Päivitykset

jek@iki.fi