Jatulintarhan blog

Väitöskirja kesken ja biseksuaalisuus on elämäni pääteema vielä seuraavat kolme vuotta. Vuonna 2006 keskityn kuitenkin pornoon.

25.10.2006 Musta hevonen

Päätin, etten ota käyttöön sen enempää Vuodatusta kuin Bloggeriakaan. Kisan voitti musta hevonen, Blogsome.

Suurkiitokset E:lle, joka vinkkasi Blogsomen olemassaolosta! En ollut siitä aiemmin kuullutkaan. En olisi löytänyt sitä ilman kunnon vinkkiä, sillä etsin erilaisia blogialustoja blogilistaa haarukoimalla, ja blogilistalla olevista 6852:sta blogista vain 78 on Blogsomessa.

Blogsome antaa käyttäjälleen varsin suuret mahdollisuudet muokata blogin ulkoasua ja ominaisuuksia, jos html ja css ovat hanskassa. Tämähän toki nörttisieluuni vetoaa. Lisäksi vetoaa se, että teoriassa blogin saa noudattamaan validia xhtml:ää - siis teoriassa. Googlemainokset, jotka vedetään blogiin scriptillä, eivät kuitenkaan sitä puhdasta xhtml:ää noudata. Joten jos validoitte blogini validaattorilinkin kautta, niin voin vain sanoa, että "se en ollut minä".

Säilytän edelleen nuo Vuodatuksen ja Bloggerin tunnukset siltä varalta, että Blogsome osoittautuukin käytössä mahdottomaksi, kaatuilee usein tms. Mutta äkkiseltään Blogsome tuntui enemmän "omalta" alustalta kuin nuo kaksi muuta, ehkä siksi, että siinä pääsee paremmin käsiksi suoraan koodiin. Toki ulkoasun muokkauksessa oli pienoisia ongelmia, enkä edelleenkään tiedä, miten "Octoberin" saisi muutettua "lokakuuksi". Ehkä se vielä selviää.

Ulkoasu on liki identtinen tämän vanhan blogin kanssa, mutta etuna on helpompi päivitettävyys, kommentointimahdollisuus ja kategoriat. Ja tietysti se, että blogi osaa arkistoida päivitykset ihan omillaan, jottei minun tarvitse tehdä sitä itse joka ikinen kerta.

Jatkossa blogini löytyy osoitteesta http://jatulintarha.blogsome.com/

18.10.2006 Blogialustatestausta

Teinpäs sitten sellaisen tempun, että väsäsin sekä Bloggeriin että Vuodatukseen testiblogin, lähinnä vain katsoakseni, saanko ulkoasua muistuttamaan tätä blogia. En oikein tiedä, kumman noista valitsisin, jos vaihtaisin blogin kotisivujen yhteydestä muualle, vai pitäisikö kokeilla vielä jotain muuta blogialustaa. Livejournaliin en enää jaksanut tutustua, kahdessa testiblogissa on jo kyllin. Ulkoasullisesti Vuodatusta on helpompi muokata ja tämän blogin matkinta onnistuneempi, mutta Vuodatuksen pyöriminen talkoovoimin hieman huolettaa. Blogger kansainvälisesti tunnettuna alustana tuntuu tietyssä mielessä turvallisemmalta. Lisäksi Vuodatuksessa kuvat asettuvat miten sattuu ja aikaleimakin näyttää olevan menneisyydestä.

Vuodatuksen versio löytyy osoitteesta http://jkangasv.vuodatus.net/
ja Bloggerin versio osoitteesta http://jatulintarha.blogspot.com/

Kommentoikaahan niitä nyt, hyvät ihmiset, kun kerrankin siihen on tilaisuus.

Myös kokemukset eri blogialustoista kiinnostavat kovasti.

16.10.2006 Blogikuntoutuksen tarpeessa

Muuton ja verkkoyhteyksien takkuamisen aiheuttama kuukauden tauko blogikirjoittelussa romautti blogausrutiinini. ärsyttää. Yritin kirjoittaa tätä samansisältöistä blogimerkintää jo viikko sitten, mutta teksti jäi kesken enkä ole ennen tätä saanut aikaiseksi jatkaa. Säännöllinen kirjoittaminen on hyödyllistä, mutta verkko-ongelmat tavallaan oikeuttivat laiskuuden. Ja siitä laiskuudesta on vaikeaa päästä irti.

Lueskelin vanhoja blogimerkintöjä, ja huomaan, että monet merkinnöissä iduillaan olevat ajatukset ovat sittemmin ryhtyneet kukkimaan. Esimerkiksi vuosi sitten kirjoitin jotain gosuroreista ja siitä, kuinka haluaisin kirjoittaa gosuroreista. Niinpä kirjoitin, ja pari viikkoa sitten ilmestyi Lähikuva-lehti, jossa on gosurori-katsaukseni. Muutenkin koen, että blogikirjoittaminen on jäsentänyt ajatuksia. Olen taas alkanut vääntää lisuria, ja kiitos blogimerkintöjen, pääsin helpommin uudestaan kiinni lisuriprosessiin kuin ilman niitä.

Sen vuoksi nyt sitten harmittaakin, että tässä on ollut taukoa. Viimeisen parin kuukauden aikana, muuton jälkeen päässä on liikkunut vaikka mitä, mutta mitään ei ole tullut kirjattua muistiin, edes mihinkään puhtaasti henkilökohtaiseen päiväkirjaan. Olisi myöhemmin ollut kiva lueskella, miten nämä ensimmäiset uuteen kämppään sopeutumisen kuukaudet ovat menneet. Jotenkin tuntuu siltä, etten oikein tiedä, mitä minulle kuuluu, ellen kirjoita siitä itselleni muodossa tai toisessa.

Olen miettinyt, että rupeaisinkin pitämään blogia jollain blogialustalla, vaikka Bloggerilla. Rhia esimerkiksi siirsi bloginsa omalta serveriltä Vuodatukseen. Mahdottomuus jättää kommentteja on nyppinyt ennenkin, mutta vähitellen alkaa nyppiä myös se, että blogin pitäminen vaatii jatkuvaa html:n näpeltämistä. Nytkin kun kuu on vaihtunut, pitää luoda uusi lokakuu-sivu, tarkistaa kaikki tagit ja vaihtaa aikamerkinnät. Blogialusta tekisi sen itsestään. Päivittäminen olisi myös helpompaa, kun ei tarvitsisi ruveta räpläämään tiedostoja joka kerta.

Blogialustan vaihtaminen nyt sopisi samaan saumaan tämän muuton kanssa, toisaalta taas voisi pohdiskella asiaa vuodenvaihteeseen saakka ja vaihtaa silloin. Mutta siihen mennessä koko tapa ehtii kuihtua kokonaan, ellen ala potkia itseäni. Blogialustan vaihto voisi olla se kaivattu motivaation nostattaja.

Mitäs tässä nyt oikeen tämän kanssa tekis.

Kirjoja kesken

Michael Warner
The Trouble with Normal. Sex, politics, and the ethics of queer life

Ian Buruma
Behind the mask. On Sexual Demons, Sacred Mothers, Transvestites, Gangsters, Drifters and Other Japanese Cultural Heroes

Melissa P.
Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa

Clare Hemmings
Bisexual Spaces. A Geography of Sexuality and Gender

Maurice Pinguet
Voluntary Death in Japan

Arkisto

25.10.2006
Musta hevonen

18.10.2006
Blogialustatestausta

16.10.2006
Blogikuntoutuksen tarpeessa

Syyskuu 06
Elokuu 06
Heinäkuu 06
Kesäkuu 06
Toukokuu 06
Huhtikuu 06
Maaliskuu 06
Helmikuu 06
Tammikuu 06

2005
Joulukuu 05
Marraskuu 05
Lokakuu 05
Syyskuu 05
Elokuu 05
Heinäkuu 05
Kesäkuu 05
Toukokuu 05
Huhtikuu 05
Maaliskuu 05
Helmikuu 05
Tammikuu 05

Blogeja

Aavekettu
Juokseva kommentaari
katjak
Human behaviour
Tenshi no Tsubasa
Sanat
Kirjailijan häiriöklinikka
Viisi todistajaa

Jenny Kangasvuo
Tekstit ~ Blogit ~ Kuvat
Sisällys ~ Päivitykset

jek@iki.fi